Veleszületett Rendellenességek Országos Nyilvántartása
Feladatok / Rendellenességek bejelentése / Területi képviselet / Publikációk / Adatkérés / Hazai szakmai kapcsolatok, együttműködések / Civil szervezetekek / Nemzetközi kapcsolatok / Rendezvények / Aktualitások, továbbképzés / Kapcsolat

A VRONY nemzetközi kapcsolatrendszere

 

International Clearinghouse for Birth Defects Surveillance and Research

A Veleszületett Rendellenességek Országos Nyilvántartása (VRONY) 1974 óta alapító és teljes jogú tagja az International Clearinghouse for Birth Defects Surveillance and Research (ICBDSR) szervezetnek.
A nemzetközi szervezettel kapcsolatos információk a www.icbdsr.org honlapon érhetők el.
A szervezet nemzetközi szinten koordinálja és irányítja a világ különböző országaiban működő rendellenesség-regisztereit. A VRONY – a többi tagországhoz hasonlóan - folyamatosan részt vesz a nemzetközi szervezet által meghirdetett projektekben és közös kutatásokban elemzik és vizsgálják az egyes rendellenesség gyakoriságok alakulását és tárják föl egyes az rendellenességek kóroki hátterét.

 

European Surveillance of Congenital Anomalies

Az Európai Unióban az egyes országok saját regisztereinek kollaborációja révén működtetnek központi adminisztrációt European Surveillance of Congenital Anomalies (EUROCAT) néven, amit az Európai Unió támogatásával tartanak fenn.
A központ Írországban működik (Ulster University), honlapja www.eurocat.ulster.ac.uk címen érhető el. A VRONY 2009-tól teljes jogú tagként vesz részt a szervezet munkájában.

______________________________________