Színtér programjaink
Település / Munkahely / Iskolák

A Munkahelyi Egészségfejlesztés Európai Hálózata (European Network for Workplace Health Promotion, ENWHP)
Az ENWHP élen jár a munkahelyi egészségfejlesztés (MEF) terén Európában. Az 1996-ban létrejött ENWHP olyan szakmai hálózat, amelynek tagjai foglalkozás-egészségüggyel, népegészségüggyel, illetve egészségfejlesztéssel foglalkozó szervezetek. A tagok úgy nevezett Országos Kapcsolattartó Irodaként (National Contact Office, NCO) képviselik a hálózatot hazájukban és hazájukat a hálózatban. Az Országos Egészségfejlesztési Intézetet (OEFI) 1999 óta szakmailag szorosan együttműködik az ENWHP-vel, és 2009 óta képviseli Magyarországot a szervezetben. A hálózat a tagok által közösen megvalósított kezdeményezések során kialakította a munkahelyi egészségfejlesztés (MEF) jó gyakorlatainak kritériumrendszerét különböző típusú szervezetek számára és megalapozta a MEF infrastruktúráját a tagállamokban. Az így létrejött országos hálózatokon keresztül a szervezet elősegíti a határokon átívelő információáramlást és tapasztalatcserét valamint a jó gyakorlatok elterjesztését. Az ENWHP-ról bővebben a hálózat honlapján (www.enwhp.org) és az itt letölthető, tájékoztató anyagban olvashat angolul.

Munka. Mindenkire Hangolva
A Munkahelyi Egészségfejlesztés Európai Hálózata (ENWHP) Munka. Mindenkire Hangolva címmel európai kampányt indított annak érdekében, hogy a közvélemény figyelmét ráirányítsa a krónikus beteg munkavállalók egészségfejlesztésének, továbbfoglalkoztatásának és a munkába való visszaintegrálásának jelentőségére. A projektet Magyarországon az OEFI valósította meg. A program célja ösztönözni a munkáltatókat a krónikus betegségben szenvedő munkavállalók, megtartására, illetve a munka világában való mindennapi életük megkönnyítésére. A programról, a kidolgozott útmutatóról és az összegyűjtött jó gyakorlatokról a projekt honlapján (www.oefi.hu/mindenkirehangolva) tudhat meg többet.

"Munka: Lélekre Hangolva"
"Munka: Lélekre Hangolva" címmel európai munkahelyi lelki egészségfejlesztési kampányt szervez a Munkahelyi Egészségfejlesztés Európai Hálózata (ENWHP). A kampány - amelynek hazai lebonyolítója az OEFI - célja, hogy a lehető legtöbb jó gyakorlatot összegyűjtse. Ezek elterjesztésével a munkavállalók lelki egészségének, és ezen keresztül a gazdaság versenyképességének javulásához szeretnénk hozzájárulni. A kampányról bővebben a linkre kattintva olvashat. Bővebben

"Move Europe"
A "Move Europe" kampány a Munkahelyi Egészségfejlesztés Európai Hálózatának (ENWHP) 2006-tól 2009-ig tartó kezdeményezése volt, amelyet hazánkban az Országos Egészségfejlesztési Intézet koordinált. A program eredményeképpen a kiválasztott legjobb munkahelyi egészségfejlesztési modelleket megvalósító szervezetek és cégek elnyerték az Egészségbarát Európai Vállalat címet. A programról és az összegyűjtött legjobb gyakorlatokról bővebben a linkre kattintva olvashat. Bővebben

Kapás Zsolt: „Munkahelyi egészségfejlesztés, mint megtérülő beruházás”
Egészség? Biztonság? Ha három kívánságunk lehetne, e kettő biztosan köztük szerepelne. Annak érdekében, hogy ne csak vágyak maradjanak, hatékony lépéseket tehetünk. Munkahelyi vezetőként és munkavállalóként is számos eszköz van kezünkben a megvalósításhoz.
Hogyan kezdjünk hozzá? Milyen előnyöket élhetünk meg hosszú távon: munkahelyen, egészségben? Ha elolvassa Kapás Zsolt, az Egészségesebb Munkahelyekért elnökének tanulmányát, a kérdőjelek helyébe tervek, célok, programok lépnek.

Szívbarát munkahely
Ma már vannak olyan vállalatok, ahol tudatosan odafigyelnek a munkavállalók egészségére. Más cégeknél maguk a dolgozók kezdeményeznek közös sportprogramot vagy egészségesebb kínálatot a büfében. Ezeknél a vállalatoknál már tudják, hogy a legtöbb esetben elég néhány apró lépést beépíteni a munkaidőbe, hogy egészséges maradjon a szívünk.

http://www.szivbaratmunkahely.hu/

 

Az alábbiakban letölthetők a színtér programjainkhoz kapcsolódó anyagok .pdf formátumban.

A munkahelyi egészségfejlesztés jelene és jövője
Miért tekintjük a munkahelyet olyan színtérnek, ahol hatékonyan valósulnak meg az egészségfejlesztési törekvések? Milyen eredmények születtek a cél elérésének érdekében? Milyen úton haladjon a szakma és a vállalatok az egészségbarát munkahely megvalósulása felé? A kiadvány választ nyújt ezekre a kérdésekre.

Az egészségbarát munkahely kritériumrendszere
Egyre több munkahely vezetősége szívügyének tekinti az egészségfejlesztést. Szervezetpolitikájuk részét kell alkossák az egészségbarát szemléletű programok, intézkedések. Milyen szempontokat érdemes figyelembe venni a tervezéskor? Az elméleti és gyakorlati kérdésekre egyaránt megoldást kínál a kiadvány.