Iskolai egészségfejlesztési programok ajánlása
Kérelem benyújtása / Formanyomtatványok / GYIK /
Ajánlott programok
/ Szabályozási háttér / Kapcsolat
/ Előadások / Szakmai háttéranyagok / Statisztikai adatok

 

Konzultációs Napok

Tisztelt Érdeklődők!

Az alábbi időpontokban lehetőséget nyújtunk az Önök számára arra, hogy kérdéseiket az iskolai egészségfejlesztési programok ajánlásával kapcsolatosan személyesen is feltegyék.

Konzultációs nap időpontja:

2015. november 24. 10:00
Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6. "A" épület félemelet

Kérjük, hogy a regisztracio@oefi.antsz.hu email címen jelezze részvételi szándékát.

___________________________________

A Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet (a továbbiakban: NEFI) kiemelt feladata a 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet 128 § (7) (a továbbiakban: Rendelet) meghatározott, az iskolai egészfejlesztési programok ajánlásához kapcsolódó feladatok elvégzése, a program ajánlás folyamatának szakmai és adminisztratív lebonyolítása (a továbbiakban: Program).
A NEFI, a Rendeletben hivatkozott felelős miniszter által az iskolai egészségfejlesztési programok ajánlásának kiadására feljogosított intézmény.
Az iskolai egészségfejlesztési program ajánlási rendszer létrehozásának célja a magyarországi iskolai egészségfejlesztési programok szakmai színvonalának, hatékonyságának és megbízhatóságának emelése, közvetve pedig a magyar lakosság egészségi állapotának javítása.
Az ajánlási rendszer az iskolai egészségfejlesztési programok előre megadott szakmai követelmények, és jogszabályi felhatalmazás alapján történő megmérettetése, melynek feltétele a megbízható szervezeti háttér, átlátható eljárásrend.
A Program-ajánlás iránti kérelmet elektronikus úton a minosegfejlesztesi.iroda@oefi.antsz.hu email címre kell beküldeni, ezzel egyidejűleg postai úton 3 példányban a NEFI Minőségfejlesztési Iroda 1437 Budapest, Pf. 777/2 címre ajánlottan vagy tértivevényesen feladva is be kell nyújtani.
A kérelemhez az előre megadott formátumú program adatlapot kell kitölteni, mely tartalmazza a kérelmező legfontosabb adatait, a program részletes bemutatását, belső folyamatait, emberi erőforrásait, stb.
Az alábbi dokumentumok kitöltése és elektronikus beküldése kötelező a kérelmező számára:

  • Program adatlap
  • Nyilatkozat

Az alábbi dokumentumok postai úton történő megküldése kötelező a kérelmező számára:

  • Program adatlap
  • Nyilatkozat
  • A program megvalósításához felhasznált, a Program Adatlap 4.5. pontjában felsorolt dokumentumok
  • Együttműködési nyilatkozat másolata, amennyiben a Program Adatlap 4.11.1. pontjában igennel válaszolt.
  • Adatfelvétel kérdőíve, amennyiben a Program Adatlap 4.12.1. pontjában igennel válaszolt.
  • CD-n rögzített teljes programdokumentáció, beleértve a kiadványok, szórólapok digitalizált változatát is.

A Program adatlap és a nyilatkozat letölthető a http://www.oefi.hu/iskolaiprajanlas/iskolaiprogramokajanlasa_2.html weboldalról.
A kérelem és a csatolt dokumentáció postai úton történő megküldése esetén, hivatalos beérkezésnek a küldemény OTH Postázójában történő átvétel időpontja számít.
Minden további szükséges információ megtalálható a NEFI Eljárásrend az iskolai egészségfejlesztési, prevenciós programok ajánlásához c. dokumentumban.