TÁMOP 6.1.2. aktualitások

Pályázati kiírások / Rendezvények / Előadások / Kapcsolódó szakmai anyagok /Hasznos linkek

Megjelent a TÁMOP 6.1.2!
Az egyéni egészség megőrzésén túl a közösségi egészségfejlesztést előtérbe helyezve a munkahelyeket, a településeket, az oktatási intézményeket és a non-profit szervezeteket célozza meg a Társadalmi Megújulás Operatív Program 6.1.2-es kiírása, amely az „Egészségre nevelő és szemléletformáló életmódprogramok” címet viseli.

A pályázati kiírás célja:
Az egészséges életmódhoz szükséges tudás, és készségek megszerzésének támogatása;
- Minden életkorban cselekvésen alapuló egészségtudatos magatartás kialakítása;
- A legjelentősebb egészség-kockázati tényezők befolyásolása célzott megelőzési-, és egészségfejlesztési programokkal;
- A helyi közösségek szereplőinek együttműködésben megvalósuló egészségtudatos döntések, tervezések számának a növelése;
- A közösségi aktivitások (különösen a színtereken), a partnerségi együttműködések, és a helyi közösségek erősítése az egészség, mint „érték és eszköz” érdekében.
A pályázók egyenként egy és tíz millió forint közötti összegre pályázhatnak, a pályázati kiírás céljaival azonos 6-12 hónapig terjedő projekt megvalósítására.
A kiírás előnye, hogy a megvalósításhoz önrész nem szükséges, a projekt költségeinek 100% elszámolható. A teljes keretösszeg 2,4 milliárd forint, amelyből pl. arra nyílik lehetőség, hogy a munkahelyek és a települések Európai Uniós támogatással létrehozhassák, illetve megvalósíthassák saját egészségtervüket, az oktatási intézmények az egészségnevelési pedagógiai programjukat.

A pályázat egyfordulós, elbírálása beérkezési sorrendben történik, leadásának legkorábbi határideje 2009. október 15. Bővebben a kiírásról itt olvashatnak.